آشنایی با کلینیک مددکاری اجتماعی باور (استان اصفهان؛ شاهین شهر)؛ به مدیریت خانم لاله ابوالحسنی

حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، شانزدهمین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با خانم لاله ابوالحسنی (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی باور؛ استان اصفهان؛ شهر شاهین شهر) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.

لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد،  لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir  و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.

*** ضمن سلام و وقت بخیر، لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید

با سلام و احترام؛ من لاله ابوالحسنی هستم، مددکار اجتماعی و کارشناس ارشد روان شناسی

*** از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید؟ با کدام ارگانها و نهادها همکاری دارید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟

کلینیک مددکاری اجتماعی باور در سال ۱۳۸۸ تأسیس شده است و با سازمان بهزیستی و دادگستری همکاری مستقیم داریم و محورهای اصلی فعالیت این مرکز شامل موارد ذیل می گردد:

۱- خدمات تخصصی مددکاری اجتماعی در ابعاد مختلف

۲- مداخله در بحران، پیگیری، بازدید از منزل و …

۳- خدمات مشاوره ای، روانشناسی

۴- مشاوره فردی (اضطراب، افسردگی، وسواس و …)

۵- تشخیص و درمان اختلالات رفتاری و عادتی کودکان (ناخن جویدن، شب ادراری، پرخاشگری، بیش فعالی و …)

۶- راهنمایی و مشاوره قبل و بعد از ازدواج – طلاق

۷- آموزش گروهی شامل: مهارت های زندگی، مدیریت ارتباطات، مدیریت استرس و …

۸- اجرا و تعبیر آزمونهای روانشناختی

* بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟

در سایه یک برنامه ریزی بلندمدت، مددکاران اجتماعی باید بتوانند با ساختاری مشخص و تشکیلاتی منسجم، با گذشت شصت سال از عمر این حرفه تخصصی، جزء ارکان تأثیرگذار و قانون گذار جامعه باشند تا با شناختی که نسبت به آسیبهای اجتماعی دارند بتوانند در برنامه ریزی ها و تصمیم سازیهای بودجه بندی برای کاهش آسیبها ذخالت داشته باشند. مددکاران اجتماعی با رویکرد جامعه محور میتوانند کمک بزرگی به دولت برای شناخت مشکلات اجتماعی نمایند و با رویکرد راه حل محور می توانند جهت کاهش مشکلات اجتماعی گامهای اساسی بردارند.

* دیدگاه کلی شما در ارتباط با وضعیت فعلی کار عملی در مددکاری اجتماعی چیست و سخن پایانی شما را می شنویم.

مددکار اجتماعی در هر سه بُعد فردی، گروهی و جامعه ای که با ساکنین منطقه کار می کند و یک متخصص است. در کار فردی به عنوان یک متخصص فرا رشته ای از همه دانش های آموخته شده خود در حوزه های روانشناسی، جامعه شناسی، مردم شناسی، دین، هنر، اقتصاد و … استفاده می کند تا به حل مشکل مراجع نائل شود. گاه نقش یک روانشناس و مشاور را دارد؛ گاه یک جامعه شناس و مردم شناس است و گاه به عنوان یک کارشناس اقتصادی یا اخلاقی بر حسب ماهیت مشکل مراجع وارد عمل می گردد و به توانمندسازی فرد می پردازد.

والدینی که بنا به فقدان مهارت های فرزندپروری به کودک آزاری می پردازند و از روش های دیکتاتوری و غیر انسانی برای به اصطلاح تربیت فرزندانشان اقدام می کنند، با مددکاری اجتماعی متخصصی روبرو خواهند شد که به عنوان یک مشاور آنان را با تبعات منفی و آسیب های پیش رو آشنا خواهد نمود. آن ها با مددکار اجتماعی صحبت خواهند کرد که به عنوان یک کارشناسی اخلاقی و دینی عملکرد آنان با فرزندشان را بررسی خواهد نمود.

در محدوده گروهی و جامعه ای هم مددکار اجتماعی با اندوخته های علمی که در پویایی های گروهی و جامعه ای می شناسد و آگاهی که به تأثیر و تأثر گروهی افراد در تعاملات اجتماعی دارد می تواند انرژی و توانمندی های بالقوه گروه و جامعه را در رسیدن به اهداف پیش رو و یا برطرف نمودن آسیب های موجود هدایت کند.

وجود خانواده هایی که در سکونتگاه های غیر رسمی با آسیب هایی همچون فقر، اعتیاد، طلاق و خشونت ورزی روبرو هستند و گروه وسیعی را تشکیل می دهند، مددکار اجتماعی را به عنوان یک متخصص جامعه شناس یا روانشناس اجتماعی و یا همان مددکار اجتماعی وا می دارد که به یک برنامه اجتماعی دست زده و انرژی های موجود را در اجرای این برنامه هدایت کند.

دادن اطلاعات درست به جامعه مورد نظر، نقد رفتارهای مخرب موجود، پیشنهاد رفتارهای جایگزین، کمک گرفتن از سایر نهادها و سازمان ها برای وارد شدن در حل مسئله و ارائه خدمات و … ناشی از تخصص مددکار اجتماعی خواهد بود.

طبیعتاً این نقش درست نقطه مقابل نقش های سنتی و غیر حرفه ای است که بعضاً افراد یا گروه ها بدون برنامه و صرفاً مسکن وار وارد می شوند و چه بسا که نتیجه آن در دراز مدت نه تنها یاورانه و حلال مشکلات نمی باشد که آسیب های جدی را هم موجب می گردد.

مصاحبه و گردآوری: هما صدری
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا